Pensioenbeleggen voor zzp'ers

 • Krijg tot 49% van je inleg terug van de Belastingdienst
 • Betaal geen vermogensbelasting over je saldo
 • Bepaal zelf hoeveel en hoe vaak je inlegt 
Bekijk de kosten

Voor pensioenbeleggen heb je Knab Zakelijk nodig.

Je zzp pensioen goed regelen?

Laat je geld beleggen mét belastingvoordeel

Als zzp'er ben je zelf verantwoordelijk voor een goed pensioen. Met Knab Pensioenbeleggen laat je onze experts jouw geld beleggen. Je kunt daarbij elk jaar tussen de 37% en 49% van je inleg terugkrijgen van de Belastingdienst. Ook betaal je geen vermogensbelasting over het geld dat je opzijzet. Zo betaalt de overheid in feite mee aan je pensioen!

Bekijk de kosten


Bereken hoeveel je kan opbouwen

Onderstaande tool geeft een indicatie van wat je kunt verwachten als je nu begint. 


Bekijk de kosten


Waarom Knab Pensioenbeleggen als zzp'er?

Lage kosten

Lage kosten

Je betaalt een van de laagste kosten in de markt. We rekenen een percentage van je belegd vermogen per jaar. Je betaalt geen transactiekosten of servicekosten.

Meer over de kosten
Verantwoord belegd

Verantwoord belegd

We gaan voor het beste rendement voor jou, zonder dat je te veel risico loopt. Daarnaast proberen we onze negatieve impact op de wereld te beperken.

Meer over verantwoord beleggen
We bouwen je risico af

We bouwen je risico af

Naarmate je pensioen dichterbij komt, verlagen we stap voor stap het risico van je beleggingen. Zo ben je steeds beter beschermd tegen koersdalingen.

Meer over risicoafbouw

Bekijk de video

Zo werkt Knab Pensioenbeleggen

Precies weten hoe Knab Pensioenbeleggen werkt en waar je op moet letten? In deze video legt onze collega Jenny uit hoe het zit.

Is Knab Pensioenbeleggen iets voor jou?

Wanneer wel?

 • Als je als zzp'er niet genoeg pensioen opbouwt
 • Als je het geld tot je pensioen kan missen
 • Als je de risico's van beleggen accepteert
 • Als je het beleggen graag aan experts overlaat

Wanneer niet?

 • Als je al een goed pensioen hebt opgebouwd
 • Als je tussentijds kosteloos bij je geld wil kunnen
 • Als je zekerheid belangrijker vindt dan rendement
 • Als je liever zelf de beleggingskeuzes maakt

Goed om te weten

Alles over je pensioensaldo

Je geld staat veilig

Je geld staat veilig

De beleggingen van onze klanten bewaren we in de Stichting Beleggingsgiro. Dit valt buiten het vermogen van Knab. Mochten we ooit failliet gaan, is je geld veilig.

Je saldo eerder opnemen kost geld

Je saldo eerder opnemen kost geld

Het vermogen is niet vrij opneembaar. Je kunt het wel tussentijds afkopen, maar daarvoor betaal je inkomstenbelasting over je saldo én een boete van 20%.

Bereken je maximuminleg

Bereken je maximuminleg

Zorg dat je niet meer inlegt dan je elk jaar met belastingvoordeel mag inleggen. Dit is je 'jaarruimte' en je 'reserveringsruimte'. Bereken je jaarruimte >

Onze experts spreiden je geld

Onze experts spreiden je geld

Onze beleggingsexperts stellen een uitgebalanceerde portefeuille voor je samen. Zo loop je minder risico en gaan we voor een mooi rendement op de lange termijn.

Hoe ontvang je het geld?

Hoe ontvang je het geld?

Als je met pensioen gaat, open je een uitkeringsproduct. Daarmee kan je je saldo in een keer of periodiek laten uitkeren. Over de uitkeringen betaal je inkomstenbelasting.

Wat als je tussentijds overlijdt?

Wat als je tussentijds overlijdt?

In dat geval gaat je saldo 100% naar je nabestaanden. Ze moeten daarvoor wel een uitkeringsproduct openen, waarna ze het saldo periodiek krijgen uitgekeerd.

Zo werkt het

Start met zzp pensioenbeleggen

 1. Open je Knab App (smartphone) of log in op je Persoonlijke Bankomgeving (desktop). Nog geen klant? Open dan eerst een zakelijke rekening.
 2. Tik onderin op het winkelmandje (smartphone) of klik links op 'producten' (desktop).
 3. Kies voor 'Pensioenbeleggen'.
 4. Maak de kennis- en ervaringstoets. Omdat je dit product afsluit zonder adviseur zijn we verplicht om je kennis te testen. Zorg voor optimale focus, want het is belangrijk dat je hiervoor slaagt. Gelukkig vind je alle belangrijke info op deze pagina!
Bekijk de kosten


Veelgestelde vragen over pensioenbeleggen

Voor wie is Knab Pensioenbeleggen?

Knab Pensioenbeleggen is bedoeld voor mensen die niet genoeg pensioen opbouwen. Het product is beschikbaar voor ondernemers met een eenmanszaak en particulieren.

Wat zijn de belastingvoordelen van Knab Pensioenbeleggen?

Als je inleg binnen je jaarruimte en/of reserveringsruimte valt, profiteer je van belastingvoordeel. Je betaalt dan geen vermogensrendementsheffing over je saldo en je kunt je inleg ieder jaar aftrekken van je inkomen bij je aangifte inkomstenbelasting.

Wat gebeurt er met het saldo bij overlijden?

Bij overlijden, kunnen nabestaanden met het saldo op Knab Pensioenbeleggen een uitkering kopen. Daar hebben ze twaalf maanden de tijd voor. Het saldo wordt dan periodiek aan ze uitgekeerd. Als het om een klein saldo gaat, kunnen ze er - onder bepaalde voorwaarden - ook voor kiezen om het in een keer te laten uitkeren.

Kan je je saldo van een andere aanbieder verhuizen naar Knab?

Ergens anders al gespaard voor aanvullend pensioen? Je verhuist je saldo eenvoudig naar Knab. Dit noemen we een waardeoverdracht. Op deze pagina vind je meer informatie.

Waarom betaal je openingskosten?

De openingskosten zijn de kosten die we rekenen voor het verwerken van je aanvraag en het openen van je rekening. Je betaalt hiervoor eenmalig € 40, die we direct na het openen van je rekening afschrijven. Als aanbieder van een pensioenproduct zijn we wettelijk verplicht om de afsluitkosten apart te rekenen en niet in de kosten van het product te verwerken.

Wat is pensioenbeleggen?

Pensioenbeleggen is een manier om aanvullend pensioen op te bouwen, waarbij je profiteert van belastingvoordeel. Het verschil met regulier beleggen is dat je geld tot je pensioen vaststaat en dat je kan profiteren van belastingvoordeel. Je kan namelijk jaarlijks een deel van je inleg terugkrijgen en je betaalt geen vermogensbelasting over je saldo.

Hoeveel aanvullen pensioen mag je opbouwen als zzp'er?

Als zzp'er mag je jaarlijks 30% van je pensioengevend vermogen opzijzetten voor je pensioen. Dit maximumbedrag wordt 'jaarruimte' genoemd. Je mag je jaarruimte elk jaar gebruiken om met belastingvoordeel aanvullend pensioen op te bouwen. De onbenutte jaarruimte van de afgelopen tien jaar heet 'reserveringsruimte'. Dit bedrag mag je eenmalig met belastingvoordeel extra opzijzetten.

Hoe kan je je saldo laten uitkeren?

Wanneer je de AOW-leeftijd hebt bereikt, kun je een apart product afsluiten dat het saldo op Knab Pensioenbeleggen of Knab Pensioensparen periodiek aan je uitkeert. Over deze uitkeringen betaal je inkomstenbelasting. Je mag zelf weten bij welke partij je een 'uitkeringsproduct' afsluit.

Wat zijn de risico's van beleggen?

Aan alle vormen van beleggen zijn risico's verbonden. Wees je ervan bewust dat je (een deel van) je inleg kan verliezen. Achteraf kan blijken dat je op een spaarrekening een beter rendement had kunnen behalen.

Op deze pagina, en in de Handleiding Knab Beleggen, vind je meer informatie over de risico's die je loopt als je gaat beleggen.  

Beleggen doe je voor de lange termijn

Beleggen doe je voor de lange termijn en het is niet zonder risico. Je beleggingen kunnen meer, maar ook minder waard worden. Je kunt ook (een deel van) je geld kwijtraken. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Start vandaag nog met pensioenbeleggen