Arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp
- Uitgebreid verzekerd tegen een lage premie
- Stel als zzp'er zelf je AOV samen
- In 10 minuten geregeld via je Knab App
Om deze verzekering af te sluiten heb je een zakelijke rekening bij Knab nodig.
Om deze verzekering af te sluiten heb je een zakelijke rekening bij Knab nodig.
Raak je arbeidsongeschikt en kun je een langere periode niet werken? Dan ontvang je dankzij een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) alsnog een inkomen. Dat geeft je als ondernemer de nodige financiële zekerheid!
Bereken je premieDeze arbeidsongeschiktheidsverzekering is een samenwerking tussen Knab en Alicia. Je sluit de verzekering via Knab af met onze partner Alicia.
Je sluit je AOV binnen tien minuten af via je Knab App. Dit doe je zonder adviseur. Daarom is het belangrijk dat je goed snapt wat je afsluit en hoe je dit doet. Bekijk de video of lees hoe het afsluiten van de Knab AOV werkt.
Je sluit je AOV in 10 minuten af via je Knab App. Stel je AOV samen, maak een kennistoets en beantwoord wat vragen over je gezondheid. Lees meer >
Zo voorkom je dat je zonder inkomen zit als je arbeidsongeschikt raakt. Ook als je deels arbeidsongeschikt bent - minimaal 25% - kun je een uitkering krijgen. Lees meer >
Bepaal zelf het verzekerde bedrag, je eigen risicoperiode en tot wanneer je verzekerd bent. Zo heb je een verzekering die écht bij je past.
Je regelt alles gemakkelijk via je Knab App. Bovendien zit je nergens aan vast: je kunt de AOV dagelijks wijzigen of opzeggen. Hulp nodig? Neem contact op met Alicia >
Hieronder vind je de voorwaarden en de verzekeringskaart van de AOV. Zo weet je precies hoe je straks verzekerd bent!
Er wordt steeds meer bekend over de aankomende AOV-verplichting. Waarschijnlijk moeten alle ondernemers vanaf 2027 er verplicht een hebben. Benieuwd wat dit voor jou betekent? Tijdens ons webinar op 25 september heeft Financieel Expert Oskar Barendse er alles over verteld.
Je krijgt een uitkering tot je hersteld bent of totdat je minder dan 25% arbeidsongeschikt bent. Er geldt wel altijd een maximum. Dat is de door jou gekozen uitkeringsduur van de AOV. Je kunt daarbij kiezen voor een jaar, twee jaar, vijf jaar of tot aan je 67e verjaardag.
Goed om te weten: Je kunt meerdere keren een beroep doen op je AOV. Stel je hebt voor één jaar gekozen en je raakt op je 38e en op je 47e voor elf maanden arbeidsongeschikt. Je krijgt dan allebei de periodes gewoon uitgekeerd.
Nee, helaas kun je deze AOV op dit moment alleen afsluiten als je 57 jaar of jonger bent.
Sommige AOV’s dekken enkel vaste kosten, zoals voor een huis, auto enzovoort. Maar in de werkelijkheid loop je meer inkomsten mis dan alleen die vaste kosten. Je bent toch gewend aan een bepaald inkomen per maand. Dat kan dus best tegenvallen. Met de Knab AOV verzeker je een deel van je bruto-inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Dat betekent dat er zo min mogelijk verandert aan je inkomen als je arbeidsongeschikt raakt.
Ja, bij zwangerschap heb je recht op een uitkering. Goed om te weten:
Ben je arbeidsongeschikt door complicaties tijdens of na de zwangerschap of bevalling? Dan gelden de voorwaarden die horen bij een uitkering voor arbeidsongeschiktheid.
Daaronder vallen sporten zoals:
Een volledig overzicht vind je in de voorwaarden van de AOV.
Nee, er zijn geen afsluitkosten of verstopte tijdelijke kortingen bij de Knab AOV.
Nee, je kunt de AOV niet afsluiten vanaf je computer. Dit doe je via de Knab App op je smartphone. Heb je de app nog niet? Dan kun je deze eenvoudig en veilig downloaden via de App Store of Google Play.
We vinden het belangrijk dat je echt iets hebt aan je AOV. Als je minder dan 50% van je inkomen verzekert, is de kans groot dat dit onvoldoende vangnet biedt als je arbeidsongeschikt raakt.
100% verzekeren kan ook niet, want dan is de drempel te laag om zo snel mogelijk weer te herstellen. Samen zorgen we dat je een goed vangnet hebt voor als je niet kan werken en helpen we je om weer te kunnen ondernemen.
De eigen risicoperiode is de periode voordat de uitkering van je arbeidsongeschiktheidsuitkering begint. Die tijd overbrug je met bijvoorbeeld je spaargeld. Hoelang dat kan, wisselt per persoon. Daarom kun je kiezen uit een eigen risicoperiode van:
Om een uitkering te ontvangen, moet je minimaal 25% arbeidsongeschikt zijn. Ben je minder dan 25% ongeschikt? Dan ontvang je geen uitkering.
De hoogte van de uitkering hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. De mate van arbeidsongeschiktheid wordt bepaald aan de hand van jouw informatie en van (medische) deskundigen. De mate van arbeidsongeschiktheid wordt uitgedrukt in procenten tussen 0 en 100.
Tijdens je aanvraag kies je zelf:
Over het algemeen stijgen prijzen. Bij stijgende prijzen kun je voor hetzelfde geld minder kopen (inflatie).
Bij het afsluiten van de verzekering kun je daarom kiezen voor indexatie. Je verzekerd bedrag wordt dan elk jaar automatisch verhoogd met 3%. Je premie stijgt daardoor ook met 3%. Als je een uitkering ontvangt, stijgt die ook met 3% per jaar.
Kies je niet voor indexatie, dan blijven je verzekerd bedrag en je uitkering gelijk. Je kunt wel elk jaar je verzekerd bedrag aanpassen.
Ja, de premie die je betaalt voor een AOV is aftrekbaar in box 1 (inkomen uit werk en woning).
Als je (deels) niet kan werken en een uitkering ontvangt, betaal je over die uitkering wel inkomstenbelasting. Je uitkering telt namelijk als inkomen.
Dat bepaal je zelf. Als je AOV afsluit kies je of je ook een uitkering wil in geval van een burn-out of psychische aandoeningen. Dit heeft invloed op de hoogte van je premie.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) dekt je inkomen bij ziekte, een ongeval, zwangerschap en (optioneel) bij een burn-out of psychische aandoening. Daarvoor betaal je elke maand premie. Zo ben je goed voorbereid als je inkomstenbron (tijdelijk) wegvalt.
Crowdsurance is géén verzekering: deelnemers dekken onderling het risico op arbeidsongeschiktheid. Je betaalt geen premie, maar doet donaties aan ondernemers die op dat moment arbeidsongeschikt zijn. Al deze donaties bij elkaar vormen het financiële vangnet.
Bij Knab heb je alleen toegang tot verzekeringen die passen bij de behoeftes van (kleine) ondernemers en zzp'ers. We bieden deze verzekeringen aan via de Knab App en werken daarvoor samen met gespecialiseerde partners: Alicia en SharePeople. Al onze partners selecteren we zorgvuldig. Zo vinden we het belangrijk dat onze partners een goed aanbod hebben en net zo hoge eisen stellen aan service en dienstverlening als wij doen.
Op dit moment is de AOV nog niet verplicht, maar waarschijnlijk verandert dat vanaf 2027. Het kabinet werkt namelijk aan een wetsvoorstel om de AOV verplicht te maken. Met deze maatregel wil de overheid ondernemers beter beschermen bij arbeidsongeschiktheid.
Kijk naar je bruto jaarinkomen van de afgelopen drie jaar. Daarvan neem je het gemiddelde.
Je kunt kiezen of je 50%, 60%, 70% of 80% van dat gemiddelde wil verzekeren. Dat is het maximale bedrag dat je ontvangt als je arbeidsongeschikt raakt.
Belangrijk: Zorg dat je het juiste gemiddelde invult bij de aanvraag van je AOV. Als je arbeidsongeschikt raakt, checkt de verzekeraar of dit bedrag klopt.
Ja, als jij deels arbeidsongeschikt bent en ander werk gaat doen, kun je nog steeds uitkering krijgen. Deze uitkering hangt af van hoe arbeidsongeschikt je bent voor je nieuwe werk. Je uitkering stopt sowieso als je minder dan 25% arbeidsongeschikt bent.
Met onze gratis keuzehulp ontdek je het in twee minuten.
Start de keuzehulp